Fjärrvärme till Berghultsskolan
Lerum Energi är nu i mål med att erbjuda Berghultsskolan och även närliggande villor fjärrvärme. I fredags svetsades de sista ledningarna och driftansvarig kunde ansluta skolan till fjärrvärmenätet. Projektledare Anders Glimfjord är mycket nöjd med projektet som startade igång i mitten av juni i år.
En milstolpe är uppnådd och Berghultskolan har nu fått Fjärrvärme framdraget till skolan. Fjärrvärme är en underhållsfri och miljövänlig uppvärmningskälla, perfekt för en skola. Tidigare har Berghultsskolan värmts upp med egen pelletspanna men med anslutningen till vårt fjärrvärmenät slipper de nu egen löpande service och driftkostnader. Underhållet blir helt enkelt minimalt och varar över tid.
Även villor längs den 1200 meter långa grävsträckan har erbjudits att ansluta sig till fjärrvärme mot en anslutningsavgift. Flera hushåll nappade på erbjudandet och även den första villan kunde anslutas i fredags.
Gediget arbete
Ett intensivt och gediget arbete har nu lett fram till att vi kunnat koppla på skolan och närliggande villor. Grävarbete, pussla och svetsa ihop rören, skumma ihop materialet inne i rören så det blir ordentligt tätt. Nu är sträckan alltså redo att ligga nergrävd i backen under en lång tid och förse alla elever på Berghultsskolan med värme.
- Det känns fint att ha levererat denna miljövänliga uppvärmningskälla till en stor skola i vårt område, säger Anders Glimfjord, projektledare på Lerum
Den sista svetsen genomförs!
Martin Wikehult, driftansvarig på Lerum Energi, startar igång anläggningen.